У мене вже цілий блокнот з різними рецептами тіста, які я не використовую з того часу, як знайшла універсальний – рецепт заварного тіста, яке завжди м’яке та ніжне, а його зіпсувати практично неможливо.
Тепер роблю вареники лише з нього.
ЗАВАРНЕ ТІСТО ДЛЯ ВАРЕНИКІВ
Цей рецепт мають знати всі господині.
Для вас він стане справжньою знахідкою, адже його готувати дуже легко, а смак не зрівняється ні з чим.
З цього тіста можна готувати не лише вареники, а хінкалі, манти і листкові пиріжки.
![](https://i0.wp.com/poshepky.com/wp-content/uploads/2020/08/2-24.jpg?resize=700%2C468&ssl=1)
СКЛАДОВІ
- 3 ст. борошна
- 1,5 ст. окропу
- 1 яйце
- 3 ст. л. соняшникової олії
- 0,5 ч. Л. солі
ПРИГОТУВАННЯ:
Просійте борошно разом з сіллю, а зверху в гірці зробіть ямку й влийте туди соняшникову олію.
![](https://i0.wp.com/poshepky.com/wp-content/uploads/2020/08/3-26.jpg?resize=700%2C468&ssl=1)
Воду потрібно закип’ятити, додати в борошно та замістити однорідне тісто. Потім залишити його остигати до 10 хвилин.
![](https://i0.wp.com/poshepky.com/wp-content/uploads/2020/08/4-24.jpg?resize=700%2C467&ssl=1)
Яйце потрібно збити в іншу посудину, щоб білок та жовток стали однорідними. Потім цю яєчну масу додати в тісто й почати його замішувати. Спершу яйце буде ковзати по тісту, але через хвилину ви отримаєте вже готове заварне тісто.
![](https://i0.wp.com/poshepky.com/wp-content/uploads/2020/08/5-20.jpg?resize=700%2C596&ssl=1)
Отримане тісто знову настоюємо пів години під рушником. Саме в цей час можна розпочинати готувати начинку.
![](https://i0.wp.com/poshepky.com/wp-content/uploads/2020/08/6-20.jpg?resize=700%2C468&ssl=1)
Заварне тісто є дуже ніжним, м’яким, з нього легко сформувати будь-який виріб. Також таке тісто значно важче розварити, а при смаженні вироби з вареного тіста краще тримають форму.
Смачного!
Яке тісто ви використовуєте для приготування вареників?