Вкуснейшая кабачковая икра «Любовь с первой ложки». Тысячи положительных отзывов

Сьогодні я хочу поділитися одним із найкращих рецептів заготівлі на зиму — кабачкової ікри.

Це перевірений часом рецепт, що гарантує відмінні результати. Кабачкова ікра виходить ніжною, ароматною та неймовірно смачною. Приготування дуже просте та не займає багато часу.

Готова

Підготовка овочів: Починаємо з моркви. Натріть 800 г моркви на великій тертці.

Потім наріжемо 800 г цибулі великими кубиками.

Кабачки (3,4 кг) наріжемо кубиками, якщо молоді кабачки, то очищати їх не потрібно.

Обсмажування овочів: Розігріваємо сковорідку з олією і трохи обсмажуємо моркву.

Перекладаємо моркву у велику каструлю.

Потім обсмажуємо цибулю до золотистого кольору і додаємо в каструлю.

Гасіння: У каструлю з овочами додаємо рослинне масло, що залишилося (всього потрібно 230 г).

Ставимо каструлю на вогонь, накриваємо кришкою і чекаємо, поки суміш закипить.

Після закипання зменшуємо вогонь і гасимо овочі протягом однієї години, періодично помішуючи.

Додавання томатної пасти: Через годину додаємо 310 г томатної пасти, викладаючи її зверху та не перемішуючи відразу. Варимо ще 20 хвилин, періодично перемішуючи.

Додавання спецій: Після того, як томатна паста проварилася, додаємо сіль, паприку, цукор, червоний і чорний перець.

Добре перемішуємо і даємо залишити ще 5 хвилин.

Пюрування: Знімаємо каструлю з вогню та подрібнюємо вміст занурювальним блендером до стану пюре. Важливо, щоб блендер та всі інструменти були стерильними.

Додавання оцту: Пробуємо ікру на сіль та спеції.

Потім додаємо 2 ст. ложки оцту і знову доводимо до кипіння, кип’ятимо 10 хвилин, постійно помішуючи.

Консервування: Стерилізуємо банки та кришки.

Гарячу ікру розкладаємо по стерилізованим банкам, закочуємо кришками, перевертаємо і укутуємо в теплу ковдру до охолодження.

Ця кабачкова ікра виходить густою, ароматною та дуже смачною.

Вона ідеально підходить для зимових заготовок та довго зберігається. Спробуйте приготувати ікру за цим рецептом, і вона обов’язково стане вашою улюбленою стравою.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *