Баклажани, як м’ясō – віgірватися немōжливō. Взимку їмō їх із заgōвōленням, тōму з6еріrайте рецеnтик

До смаженої картоплі я часто дістаю баночку баклажанів приготовлену за цим рецептом, і нам вже ніякого  м’яса не треба. Це дуже смачна заготівля на зиму, яка з легкістю замінить  м’ясні страви.

Приготував гарнір, відкрив баночку – і повноцінна смачна вечеря на столі.

Необхідні продукти:

Баклажани – 1,5 кг
Перець солодкий – 3 шт великих
Часник – 1 головка
Олія соняшникова – 60 мл
Оцет 9% – 25 мл
Цукор – 1,5 ст.л.
Сіль – 1 ст.л. (без гірки)

Як приготувати баклажани, як м’ясо

1. Баклажани мию і нарізаю на невеликі брусочки. Посипаю сіллю, щоб вони віддали зайву гіркоту. Перемішую і залишаю постояти на 20-30 хвилин.

2. Нарізаю солодкий перець невеликими шматочками і подрібнюю його занурювальним блендером.

3. Додаю порізаний часник і включаю блендер ще на 15-20 секунд.

4. Після того, як баклажани віддадуть зайву гіркоту і вологу, я викладаю їх в закипаючу воду і варю на середньому вогні 5 хвилин.

5. Через 5 хвилин дістаю баклажани шумівкою, а воду, що залишилася зливаю.

6. У каструлю виливаю подрібнений перець з часником. Додаю олію, оцет 9%, цукор і сіль. Доводжу масу до кипіння і тримаю на середньому вогні 5 хвилин.

7. Далі додаю відварені баклажани і варю заготовку на середньому вогні після закипання ще 5 хвилин.

8. Розкладаю баклажани по стерилізованим банкам, закриваю їх кришками. Перевертаю і вкриваю ковдрою. Залишаю банки до повного охолодження.

Баклажани готові! Це один з найбільш вдалих рецептів на основі баклажанів, які мені доводилося куштувати. Баклажани виходять щільними, м’ясистим і дуже смачними.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *