Домашній квас. Просто додай секретний інгредієнт, який є на будь-якій кухні. Квас смачніший за магазинний
Сьогодні розповім вам, як приготувати домашній квас, який замінити магазинні аналоги. Рецепт дуже простий і не потребує специфічних інгредієнтів, все можна знайти вдома.
![](https://newtimes.biz.ua/wp-content/uploads/2024/12/image-62.png)
![](https://newtimes.biz.ua/wp-content/uploads/2024/12/image-63.png)
Спочатку кип’ятимо воду і заливаємо її у відповідну ємність, наприклад, біля миски.
Додаємо в гарячу воду 2 столові ложки цикорію, половину чайної ложки лимонної кислоти та 4-5 столових ложок цукру. Усі ретельно розмішуємо, щоб компоненти повністю розчинилися.
![](https://newtimes.biz.ua/wp-content/uploads/2024/12/image-64.png)
Залишаємо суміш остигати до теплого стану, приблизно як для дріжджового тесту.
![](https://newtimes.biz.ua/wp-content/uploads/2024/12/image-65.png)
Після остигання вводимо у воду 0,5 чайної ложки сухих дріджів і знову все перемішуємо.
![](https://newtimes.biz.ua/wp-content/uploads/2024/12/image-66.png)
Переливаємо отриману суміш у порожню пляшку об’ємом 1,5 літра, залишаючи трохи місця вгорі для активності дріжджів. Булку виставляємо на сонці на 3-4 години, щоб розпочався процес бродіння.
![](https://newtimes.biz.ua/wp-content/uploads/2024/12/image-67.png)
Потім переставляємо пляшку в холодильник для охолодження квасу.
![](https://newtimes.biz.ua/wp-content/uploads/2024/12/image-68.png)
Готовий квас виходить помірно сладким, освіжаючим та пінистим. Завдяки додаванню цикорію смак квасу нагадує магазинний, при цьому він має темний насичений колір, хоча в його складі відсутній палений сахар.
Простота та доступність цього рецепту роблять його чудовим вибором для любителів домашнього квасу.