Це напевно найсмачніший рецепт ікри, який мені зустрічався.
Щороку я закривала ікру за різними рецептами, перебуваючи в пошуку тієї самої ікри, яку мені доводилося їсти в дитинстві.
Поспішаю поділитися з вами дуже смачним рецептом кабачкової ікри.
Закриваю вже третю партію!
Необхідні продукти:
Вихід приблизно 3 баночки по 0,5 і ще трохи залишається.
Кабачки – 1,5 кг.
Цибуля ріпчаста – 500 гр.
Морква – 450 гр.
Сіль – 25 гр.
Цукор – 50 гр.
Олія соняшникова – 50-60мл.
Часник – 5 зуб.
Перець мелений чорний – 1/2 ч.л.
Томатна паста – 150 гр.
Оцет 9% – 25 мл.
Як приготувати кабачкову ікру
Моркву і цибулю дрібно нарізати і викласти в глибокий сотейник або жаровню. Додати олію і обсмажувати на середньому вогні.
Поки обсмажуються овочі, почистити і порізати кабачки. Насіння теж видалити, я завжди знімаю шкірку з них.
Викласти кабачки в каструлю, і перемішати. Додати сіль, цукор. До речі якщо боїтеся що буде дуже солодко, додайте цукру менше, потім якщо що відрегулюєте.
Рецепт найкращої кабачкової ікри. Дуже смачно і просто готується!
Тушкувати на середньо низькому нагріванні 30 хвилин. Без кришки.
Через 30 хвилин додати часник, перець і томатну пасту.
Перемішати і ще тушкувати 10 хвилин.
Потім пробити блендером в пюре. Мені подобається коли ікра не сильно пробита. Після того як проб’ється блендером, спробуйте на смак і відрегулюйте цукром або сіллю. Мені ідеально за смаком як зазначено в рецепті. В кінці додайте оцет.
Закрийте кришкою каструлю, щоб не обпектися і не забруднити плиту. Довести до кипіння .
Розкласти по стерилізованим банкам, перевернути і укутати.
Приготувавши один раз таку ікру, ви більше не будете купувати її в магазині!