Що додати під час приготування квасолі, щоб вона стала м’якою та швидко розварилася
Фасоль – це цінна бобова культура, що містить витамини С і групи В, а також безліч корисних мікроелементів. Її вживання дуже важливе для здоров’я людини. Але приготування страв із квасолі вимагає попереднього замочування на всю ніч та тривалого варення протягом 1,5-2 годин, що не завжди зручно для пані. Щоб прискорити процес приготування квасолі можна використовувати простий прийом, додавши воду для замочування соду.
Попереднє замочування квасолі.
Зазвичай фасоль замочують на всю ніч для того, щоб вона пом’якшала і збільшилася в обсязі. Однак цей процес можна прискорити, якщо замочувати квасолю в окропі у пропорції 1 до 4, додавши ч.л. соди, і вже за 2 години бобі стануть м’якими. Після цього воду треба злити, а квасолю добре промити під проточною водою, після чого можна приступати до варення.
Фасоль має щільну шкірку, яку сода допомагає пом’якшити, руйнуючи мікротріщини на її поверхні.
Цей нехитрий метод допоможе заощадити годину та сили, дозволяючи швидко приготувати смачні страви з квасолі.