Домашній квас. Просто додайте секретний інгредієнт, який ви знайдете на будь-якій кухні. Закваска смакує краще за магазинні. Ділюся рецептом в коментарях

Домашній квас. Просто додай секретний інгредієнт, який є на будь-якій кухні. Квас смачніший за магазинний

Сьогодні розповім вам, як приготувати домашній квас, який замінити магазинні аналоги. Рецепт дуже простий і не потребує специфічних інгредієнтів, все можна знайти вдома.

Спочатку кип’ятимо воду і заливаємо її у відповідну ємність, наприклад, біля миски.

Додаємо в гарячу воду 2 столові ложки цикорію, половину чайної ложки лимонної кислоти та 4-5 столових ложок цукру. Усі ретельно розмішуємо, щоб компоненти повністю розчинилися.

Залишаємо суміш остигати до теплого стану, приблизно як для дріжджового тесту.

Після остигання вводимо у воду 0,5 чайної ложки сухих дріджів і знову все перемішуємо.

Переливаємо отриману суміш у порожню пляшку об’ємом 1,5 літра, залишаючи трохи місця вгорі для активності дріжджів. Булку виставляємо на сонці на 3-4 години, щоб розпочався процес бродіння.

Потім переставляємо пляшку в холодильник для охолодження квасу.

Готовий квас виходить помірно сладким, освіжаючим та пінистим. Завдяки додаванню цикорію смак квасу нагадує магазинний, при цьому він має темний насичений колір, хоча в його складі відсутній палений сахар.

Простота та доступність цього рецепту роблять його чудовим вибором для любителів домашнього квасу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *